Samen Pas

Ook in de gemeente Opmeer zijn er jongeren die om financiële redenen niet mee kunnen doen met sociale, culturele of sportieve activiteiten.
Stichting Samen wil ervoor zorgen, dat alle jongeren in de gemeente Opmeer kunnen deelnemen aan die activiteiten.
Dat kan, door degenen die dat vanuit financiële omstandigheden nodig hebben, te ondersteunen.
Stichting Samen is voor alle jeugd en jongeren ‘die aan de andere kant van het hek staan’.
Daarnaast steunt Stichting Samen diverse projecten voor deze doelgroep, financieel en adviserend.
We betrekken er tevens ook de gehele gezinnen en ouderen bij, die dat nodig hebben.
Als we bij elkaar betrokken blijven, hebben we het Samen goed !

Speciaal voor de jongeren uit onze doelgroep en hun gezin of (groot)ouder(s) zijn wij verheugd jullie voor het 4e jaar te kunnen verblijden met het initiatief:
de Samen-kortingspas!  Deze pas geeft u kortingen op verschillende gebieden:

Eindejaarsfeest:
We nodigen SamenPas houders uit om zondag 23 december aan te schuiven in JC Pardoes. Van 11.00 – 14.00 uur is iedereen van harte welkom.
Voor kinderen en volwassenen is er een leuk programma en we hebben een heerlijk buffet staan. Wel opgeven voor 16 december !

Oliebollen:

Als bijlage zenden we jullie een bon om een heerlijke zak oliebollen te komen halen. Dit is mogelijk op 30 en 31 december op de Weijver 8 te Hoogwoud.

Gabberweek:
Willen jullie je nog opgeven voor de Gabberweek? Wees er dan snel bij, het is gratis! Mail naar info@gabberweek.nl en nadat je op de site hebt gekeken van de Gabberweek, kun je ons aangeven wat je wilt gaan doen. Geef wel even alle gegevens door van jezelf en je kinderen/partner.

Tour de Heroes 2019:
Een unieke fietstocht en ervaring voor 16-22 jarigen, in de periode van 19-27 april, van Tsjechië naar Hoogwoud. Inschrijfgeld wordt betaald. Samen met jongeren van het voortgezet speciaal onderwijs gaan we het avontuur aan. Materialen zoals kleding en fiets zijn aanwezig. Opgeven voor 12 december.

Zwemlessen:
Kinderen en jongeren (tot 18 jaar) die willen zwemmen, kunnen zich melden via de mail. De mogelijkheid om binnen te zwemmen kunnen we aanbieden in maart en april als het diploma in het buitenbad afgelopen zomer nog niet behaald is. Na deze opfrislessen kan in mei weer voorspoedig worden gestart met het nieuwe seizoen in het buitenbad.

Fietsen:
Voor kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan en dan een andere fiets nodig hebben, stellen wij een fiets beschikbaar.

Schoolspullen:
Kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan of al in Hoorn op school zitten, kunnen jaarlijks bij de Readshop in Spanbroek schoolspullen kopen ter waarde van €75 p.p.

Fashion Cheque:
De populaire fashioncheque wordt weer per 1 februari 2019 uitgegeven tbv zomerkleding.
Let wel; ouders die vrijwilligerswerk verrichten hebben voorrang op het verkrijgen van zo’n cheque, wees er op tijd bij.

Tenslotte:
• Vrijwilligerswerk (voor iedereen jong én ouder)
◦ Jouw hulp kunnen we altijd gebruiken!
◦ Je kunt zo overal heen en dit kost dan niets.
◦ Meld je aan als vrijwilliger bij de diverse projecten of via de stichting Samen.
◦ Het opent ogen en deuren voor velen…

Geef je op als deelnemer of vrijwilliger of mail even voor meer info naar:samenopmeer@gmail.com

De Agenda voor 2019:
18-22 februari Gabberweek
19-27 april Tour de Heroes
3,4,5 mei Boekenmarkt
20-25 juli Timmeren in Ierland
22-26 juli Zomeracademie (voorlopige datum)
11-16 augustus Timmeren in Engeland
20-23 augustus Kinderdorp Opmeer
6 september Kindermuziek festival
6 en 7 september Zomerpop Opmeer

Deze evenementen komen aan bod in de volgende SamenBrief.
Je hoeft de kortingspas niet bij de kassa of entree te tonen.
Alle aankopen van bewijzen vinden vooraf plaats vanuit de Vergadelaar.
De pas is een jaar geldig. Daarna kun je een nieuwe pas aanvragen, hij wordt niet automatisch verlengd.

Deze pas bieden wij, Stichting Samen, aan in samenwerking met Stichting Jeugd en Jongerenwerk Opmeer!

Je kunt een pas laten maken op afspraak 0226 – 355095 op de Weijver 8c in de Vergadelaar (via wenteltrap naar boven).
Graag een aparte pasfoto meenemen van alle betrokkenen apart.
Ook voor kaartjes, vragen, etc kun je terecht bij De Weijver na een belletje.

Graag zien wij je daar!

Tip: Heb je een kind in de leeftijd van 4-18 jaar, dat wil gaan sporten:
Het Doe-mee-fonds kan het lidmaatschap, kleding en materiaal vergoeden.
Dit kan tot een bedrag van € 225 per jaar. Aanmelden of meer informatie; stuur ons een mailtje.

Stichting Samen Opmeer
Mail: samenopmeer@gmail.com
Mail: VERGADELAAR(vergadelaar@sjjo.nl)

(Deze brief wordt voor ons verspreid door de gemeente Opmeer. Zonder uw goedkeuring/aanmelding hebben wij zelf geen adressen/gegevens van u.)

Stichting Samen Opmeer